Recharge Earth Hackathon

Doe mee aan de Recharge Earth hackathon!

For English click here

Het is tijd! Tijd om de energietransitie te versnellen. De energietransitie is een van de grootste en meest urgente maatschappelijke opgave van deze tijd. Samen hebben we alle know-how en expertise om concrete stappen te maken. Samen kunnen we échte impact maken, door vandaag de basis te leggen voor het energiesysteem van morgen. Daarom is Recharge Earth op zoek naar creatieve oplossingen om deze immense uitdaging aan te gaan en zo de energietransitie te versnellen.

Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doe met ons mee én get in charge @ Recharge Earth.

Op 8 & 9 september organiseren we tijdens het Recharge Earth congres een hackathon voor studenten. Waar jij samen met een team gaat werken aan één van de drie praktijkvraagstukken die de energietransitie kunnen versnellen.

Wat ga je doen?

  • Met 60 studenten van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Rotterdam werk je in multidisciplinaire teams van 4 studenten aan één van de drie praktijkvraagstukken (De vraagstukken zijn geleverd door drie partners van Recharge Earth: Croonwolter&dros, gemeente Rotterdam/Deltalinqs en Invest-NL);
  • Je werkt twee dagen van +/- 8 uren non-stop aan één van de vraagstukken;
  • Vooraf is er een gezellige kennismaking met de andere studenten en de ruimte om vragen over de case te stellen;
  • Samen met je team presenteer je jullie oplossing op een aansprekende manier, via een presentatie, visualisatie en/of mock-up van de voorgestelde oplossing.

 

De pitches worden beoordeeld op 3 criteria: (1) inhoud/noviteit van de oplossing, (2) de creativiteit en presentatie (look & feel) en (3) de maatschappelijke impact.  De winnaars per vraagstuk (3 groepen) krijgen de kans hun oplossing te pitchen in het plenaire congresprogramma op dag 2, waar dan ook de winnaar wordt gekozen.

Bekijk hier de drie vraagstukken

Programma

30 augustus: Kick-off 

Op 30 augustus is er vanaf 17.30 uur een live kick-off in Rotterdam. Onder het genot van een lekker hapje en drankje vertellen we je alles over de hackathon en de opdrachten. Natuurlijk kan je dan ook jouw team ontmoeten! Online deelnemen aan de kick-off is ook mogelijk. 

8 september: Dag 1 

Vanaf 08.30 uur word je welkom geheten in het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre. Met je team ga je aan de slag met een van de drie opdrachten! Natuurlijk wordt er gezorgd voor een lekkere lunch en drankjes.

9 september: Dag 2

Op donderdag 9 september start je weer om 8.30 uur om verder te werken aan de opdracht. Om 14.00 uur is de halve finale en om 15.30 uur worden de 3 finalisten bekend gemaakt die op het hoofdpodium mogen strijden om de titel 'winnaar hackathon Recharge Earth 2021’!

 

What’s in it for you?

Je draagt bij aan een van de grootste opgaven van deze tijd én werkt samen met andere studenten aan een interessant vraagstuk. Ook kom je live bij elkaar in een toffe en inspirerende omgeving. 

Het Recharge Earth congres wordt ondersteund door gerenommeerde partners zoals Deloitte, gemeente Rotterdam, Croonwolter&dros, Eneco, ABN AMRO, Stedin, Invest-NL, Solarfields en Florijn. Dit is jouw kans om met deze bedrijven in contact te komen!

Maar dat is niet alles! Ook kun je gave prijzen winnen als je de top drie haalt van de hackathon. Zo krijgen de winnaars tickets voor het concert van Chef’Special in Rotterdam Ahoy en krijgen de runners-up tickets om een virtual reality game te spelen in de gloednieuwe VR Arcade in Ahoy. 

Genoeg redenen om mee te doen!

 

De Juryleden

  • Anna Handschuh

  • Juryvoorzitter
  • Anna Handschuh is programma - en themacoördinator slimme en duurzame havenindustrie aan het RDM Center of Expertise. Voor haar tijd bij de Hogeschool was Anna Handschuh werkzaam in verschillende rollen rondom duurzame transformatie en innovatie in het bedrijfsleven en onderzoek in verschillende Europese landen.

  • Dr Andrea Ramírez Ramírez

  • Professor of Low Carbon Systems and Technologies at Delft University of Technology
  • Dr Andrea Ramírez Ramírez is professor of Low Carbon Systems and Technologies at Delft University of Technology. She holds a bachelor in chemical engineering, a master in human Ecology and a PhD in the field of industrial energy efficiency. Her research focuses on the evaluation of novel low carbon technologies and the design of methodologies and tools to assess their potential contribution to sustainable industrial systems. The research is interdisciplinary in character and integrates her chemical engineering background with ex-ante techno-economic analysis, environmental life cycle assessment and system analysis. Since July 2020, prof. Ramírez Ramírez is Editor-in-Chief of the international Journal of Greenhouse Gas Control.