Recharge Earth Hackathon

Doe mee aan de Recharge Earth hackathon!

For English click here

Het is tijd! Tijd om de energietransitie te versnellen. De energietransitie is een van de grootste en meest urgente maatschappelijke opgave van deze tijd. Samen hebben we alle know-how en expertise om concrete stappen te maken. Samen kunnen we échte impact maken, door vandaag de basis te leggen voor het energiesysteem van morgen. Daarom is Recharge Earth op zoek naar creatieve oplossingen om deze immense uitdaging aan te gaan en zo de energietransitie te versnellen.

Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doe met ons mee én get in charge @ Recharge Earth.

Op 7 & 8 september organiseren we tijdens het Recharge Earth congres een hackathon voor studenten. Waar jij samen met een team gaat werken aan één van de drie praktijkvraagstukken die de energietransitie kunnen versnellen.

Wat ga je doen?

  • Met andere studenten van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Rotterdam werk je in multidisciplinaire teams aan één van de praktijkvraagstukken.
  • Je werkt twee dagen van +/- 8 uren non-stop aan één van de vraagstukken;
  • Vooraf is er een gezellige kennismaking met de andere studenten en de ruimte om vragen over de case te stellen;
  • Samen met je team presenteer je jullie oplossing op een aansprekende manier, via een presentatie, visualisatie en/of mock-up van de voorgestelde oplossing.


De pitches worden beoordeeld op 3 criteria: (1) inhoud/noviteit van de oplossing, (2) de creativiteit en presentatie (look & feel) en (3) de maatschappelijke impact.  De winnaars per vraagstuk krijgen de kans hun oplossing te pitchen in het plenaire congresprogramma op dag 2, waar dan ook de winnaar wordt gekozen.

What’s in it for you?

Je draagt bij aan een van de grootste opgaven van deze tijd én werkt samen met andere studenten aan een interessant vraagstuk. Ook kom je live bij elkaar in een toffe en inspirerende omgeving. 

Het Recharge Earth congres wordt ondersteund door gerenommeerde partners zoals gemeente Rotterdam, Croonwolter&dros, ABN AMRO, Stedin en Invest-NL. Dit is jouw kans om met deze bedrijven in contact te komen!

Maar dat is niet alles! Ook kun je gave prijzen winnen als je de top drie haalt van de hackathon. 

Genoeg redenen om mee te doen!

Meld je aan: