Josee van Linschoten
Josee van Linschoten

Josee van Linschoten

Oprichter

WijkEnergieWerkt

Josee is ruim 10 jaar actief in de energietransitie, in steeds wisselende rollen. Als afgestudeerd socioloog houdt zij zich vooral bezig met mensen in tijden van verandering. En maakt ze zich hard voor een 'just transition', waarbij iedereen profiteert van energietransitie. Twee jaar geleden heeft zij WijkEnergieWerkt opgericht, een sociale onderneming in de energietransitie. Waarmee ze meerdere sustainable developments goals dient; bestrijden van armoede, meer gelijkheid, normaal werk voor iedereen, klimaatverandering tegengaan, schone energie, gezonde en duurzame steden.

 

Bij WijkEnergieWerkt kan iedereen werken, je krijgt een opleiding, een salaris voor het werk dat je doet, je deelt in de winst en zodra dat kan ga je in dienst bij een werkgever. Op weg naar een duurzame toekomst! Het bedrijf biedt verschillende diensten, zoals het aanbrengen van vloerisolatie, energiebesparende klussen in woningen, zonnepanelen installeren enz.

 

Daarnaast is zij werkzaam als ondersteunend coördinator van het Kennis en Leerprogramma in het Programma Aardgasvrije Wijken. Zij houdt zich iedere dag bezig met het verbeteren van de wereld, voor onszelf maar vooral voor onze kinderen.
Alle sprekers