Ulco Vermeulen
Ulco Vermeulen

Ulco Vermeulen

Raad van Bestuur

Gasunie

Ulco Vermeulen maakt sinds mei 2016 deel uit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Gasunie. Naast de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor Corporate Business Development en Energietransitie, is hij ook Managing Director van de Business Unit Participations.
 

Ulco Vermeulen is meer dan 25 jaar bij Gasunie, in diverse functies werkzaam. "Mijn grote passie is om het bedrijf zowel in de huidige als de toekomstige energievoorziening van Nederland en Europa een vooraanstaande plaats te verschaffen. In mijn aanpak gaan commerciële grondslag, innovatie en betrouwbaarheid daarbij hand in hand”.

In de afgelopen jaren heeft Vermeulen hij zich ruim tien jaar ingezet voor commerciële activiteiten, met name voor de verkoop van aardgas in binnen- en buitenland. In de daaropvolgende periode van liberalisering van de energiemarkt, is hij verantwoordelijk geweest voor de regulering en de daarbij horende structurering van de onderneming. Sinds de splitsing van Gasunie in 2005 (gashandel naar GasTerra, gasinfrastructuur naar Gasunie) ligt de nadruk op de ontwikkeling van toekomstgerichte ontwikkelingen. Zo was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de eerste LNG-terminal in Nederland. Voordat hij toetrad tot de Raad van Bestuur was hij al enkele jaren Managing Director van de Business Unit Participations.

 

Voorafgaand aan zijn carrière bij Gasunie heeft Vermeulen 6 jaar gewerkt bij het Ministerie van Economische Zaken. Daar heeft hij intensief gewerkt aan turbulente dossiers als de Maatschappelijke Discussie Energiebeleid en het energiebeleid na de ramp in Tsjernobyl.
Alle sprekers