Op weg naar een schoner Rotterdam: Subsidieronde 3 voor bedrijven met duurzame oplossing geopend
Op weg naar een schoner Rotterdam: Subsidieronde 3 voor bedrijven met duurzame oplossing geopend

Subsidieronde 3 voor bedrijven met duurzame oplossing geopend
Van 2 augustus tot en met 1 oktober 2021 kunnen nieuwe gegadigden zich inschrijven voor derde subsidieronde van het programma Smart Energy Systems 2021. Zij kunnen tot 100.000 euro aanvragen om hun innovatieve energie-oplossingen snel commercieel toepasbaar te maken. Inschrijven voor deze ronde kan via ondernemen010.nl/SES.

Rotterdam legt de lat hoog. We willen vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit onze lange termijnstrategie. Met het Smart Energy Systems programma (SES2021) zorgen we ervoor dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijven we onszelf ontwikkelen als innovatieve stad en regio. Met SES2021 krijgen de geselecteerde bedrijven naast subsidie toegang tot een netwerk van partners en kennis.

Met SES2021 ondersteunt gemeente Rotterdam met een maximum van 100.000 euro bedrijven met een haalbaarheidsonderzoek, experimentele ontwikkeling of een pilot van hun slimme plannen op dit gebied. Het kan ook een combinatie van experimentele ontwikkeling en haalbaarheid zijn. De subsidie kan ook Rotterdamse bedrijven ondersteunen in de doorontwikkeling van hun innovatie en businesscase richting bijvoorbeeld een volgende investeringsronde gericht op opschaling of uitrol van de innovatie. Ideeën die het meeste kans maken op financiële ondersteuning, zorgen voor maatschappelijke impact, hebben een sterke relatie met Rotterdam, zijn schaalbaar én financieel doordacht.

Tijdens de eerste twee subsidierondes heeft de gemeente Rotterdam uit twaalf innovaties geselecteerd. Zij zijn inmiddels gestart met innovaties in stad en haven.

Bekijk of je met jouw initiatief in aanmerking komt, zie welke stappen je moet doorlopen en lees meer over wat er in dit programma onder een smart energie innovatie wordt verstaan.

Bekijk de video: Wethouder Bonte nodigt bedrijven uit voor subsidieronde

Meer informatie en aanvraag indienden: www.ondernemen010.nl/ses