Smart Energy Systems sluit aan bij Recharge Earth
Smart Energy Systems sluit aan bij Recharge Earth

Subsidieregeling voor duurzame innovaties

Het Smart Energy Systems programma van de gemeente Rotterdam richt zich op duurzame innovaties en ondernemers die bijdragen aan de verregaande ambities van de stad. Vanuit het SES-programma verstrekt de gemeente subsidies aan organisaties en ondernemers die met hun initiatief de energietransitie versnellen. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 en kan ingezet worden voor een haalbaarheidsonderzoek, experimentele (door)ontwikkeling of een pilot op het gebied van Smart Energy Systems. De laatste subsidieronde is gesloten op 3 juni 2022. 

Gideon van Toledo, programmamanager Smart Energy Systems: "Tijdens onze break-out sessie gaan we in gesprek met bedrijven die ondersteuning krijgen vanuit het programma of daar interesse in hebben, en met partners in het ecosysteem. We vragen onder andere 'wat er nodig is om de innovaties te versnellen? En welke condities ondernemers helpen om succesvol te worden en blijven?’

Vanuit ons programma helpen we met geld (subsidies), het openstellen van ons netwerk, en het delen van de kennis en data waar we over beschikken. We willen het gesprek aan over hoe we dit optimaal afstemmen met andere investeerders en financiers, en hoe we bijvoorbeeld de lessen die we leren van innovatieve bedrijven kunnen gebruiken bij strategie, beleid en regelgeving. We hebben immers hetzelfde belang, en versnellen doen we samen! Het programma omvat inmiddels 26 innovaties waar zeker 50 bedrijven samen aan werken”.


Lees hier  meer over de SES-deelnemers.