Eneco Investeert 3,75 miljoen euro in Rockstart Energy Fund
Eneco Investeert 3,75 miljoen euro in Rockstart Energy Fund

Eneco kondigt een investering aan van 3,75 miljoen euro in het Rockstart Energy Fund. Het fonds is in 2020 opgezet door Rockstart, een wereldwijd opererende accelerator VC, en richt zich op veelbelovende start-ups die bijdragen aan de energietransitie. Eneco neemt plaats in de adviesraad van het fonds.

In het laatste kwartaal van 2020 heeft Rockstart haar 22M+ Energy venture capital fund gelanceerd, dat gesteund wordt door institutionele beleggers, Europese family offices, informele investeerders en de overheid. Via haar Energiefonds investeert Rockstart in startups en draagt zo bij aan de energietransitie. Het fonds heeft sinds haar oprichting 1 jaar geleden al 12 investeringen gedaan: Klimate, Technology Catalogue, Fibersail, Advanced InfrastructureBiaeDRVHelioOktoSoolutions, Starke, Lanterne and Sympheny.

Robert Blom, senior investment manager Eneco:

"Door te investeren in het Rockstart Energy Fund krijgt Eneco in een vroeg stadium zicht op 50 start-ups die deelnemen aan het energy accelerator programma van Rockstart en stelt het Eneco in staat om potentiële samenwerkingen aan te gaan en mogelijke investeringen te onderzoeken.” 

Don Ritzen, Co-founder & Interim Managing Partner Rockstart:

"We zijn blij om Eneco als partner in het fonds te verwelkomen: Eneco is niet alleen één van de Nederlandse energie bedrijven die het meest gericht is op duurzaamheid, maar heeft ook veel ervaring en een goed trackrecord in het investeren in startups. We zien veel meerwaarde voor de startups en Rockstart met Eneco als nieuwe partner in het fonds.”

Rockstart helpt doelgerichte ondernemers op weg naar succes in drie domeinen: AgriFood, Energy en Emerging Technologies. Rockstart ondersteunt startups in een vroeg stadium met haar bewezen accelerator programma en door mede-investeerder te blijven in volgende financieringsrondes tot aan de B-serie.

Eneco

Eneco investeert in start-ups en scale-ups die bijdragen aan de energietransitie in Eneco’s belangrijkste markten. Start-up’s zijn een belangrijke bron van innovatie om de energietransitie verder te helpen en door hierin te investeren blijft Eneco op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties. Na een succesvolle ronde investeringen is Eneco sinds 2021 begonnen met het opbouwen van een nieuwe portfolio en is er recent geïnvesteerd in EnergyWorx, dat is gespecialiseerd in cloud-based data-management oplossingen voor energiebedrijven en het Duitse zakelijke installatieplatform Installion.

Rockstart

Rockstart is een wereldwijde accelerator-VC die doelgerichte ondernemers ondersteunt in drie domeinen: AgriFood, Energy en Emerging Technologies. Rockstart geeft startups toegang tot kapitaal, de markt, community en expertise door hen in contact te brengen met investeerders, mentors, partners en het uitgebreide Rockstart netwerk. Sinds haar oprichting heeft Rockstart geïnvesteerd in meer dan 250 startups en de waarde van haar alumni bedraagt op dit ogenblik bijna 1 miljard dollar. Rockstart bestaat uit een internationaal team van +35 professionals die erop gericht zijn om doelgerichte ondernemers te ondersteunen in hun groei en de wereld ten goede te veranderen. Rockstart heeft geleid tot belangrijke successen zoals Wercker, Bouw7, iClinic en, in 2021, 3D Hubs en Brincr. De onderneming heeft kantoren in Amsterdam - Nederland, Kopenhagen - Denemarken en Bogota - Colombia.