Hajar Yagkoubi nieuwe dagvoorzitter

 Hajar Yagkoubi nieuwe dagvoorzitter

De dagvoorzitter voor Recharge Earth 2024 is bekend: Hajar Yagkoubi. 

 

Hajar is een voormalig VN Jongerenvertegenwoordiger voor Nederland en presentatrice geweest op NPO Radio 1 voor de NTR. Tijdens haar twee-jarige mandaat als jongerenvertegenwoordiger representeerde ze haar generatie bij de Verenigde Naties. Op dit moment zet Hajar zich actief in voor het bevorderen van jongerenparticipatie, gelijkheid en brede welvaart als publieke spreker.

 

Binnen de denktank Whetston houdt Hajar zich bezig met de meest recente trends en ontwikkelingen binnen haar generatie: Gen Z. Ze onderzoekt wat Gen Z bezighoudt, wat hen onderscheidt van andere generaties, en hoe werkgevers hierop kunnen anticiperen en reageren. Hajar neemt je op deze manier mee in de wereld van Generatie Z.

 

Als medeoprichter van Netwerk 2100 pleit Hajar eveneens voor de inclusie van jongeren in commissariaten, toezichthoudende organen en bestuurskamers van bedrijven. Ze fungeert als een brug tussen het bedrijfsleven en haar generatie en pleit voor manieren waarop bedrijven duurzaamheid, klimaatactie en brede welvaart kunnen omarmen.