Bereid je voor op een inspirerende aftrap van Recharge Earth 2024!

Cora van Nieuwenhuizen en Arash Aazami openen Recharge Earth 2024

De officiële opening op 18 september zal worden verzorgd door voormalig minister en huidige voorzitter van branchevereniging Energie-Nederland Cora van Nieuwenhuizen. Met haar ervaring en passie voor de energietransitie, zal zij de toon zetten voor een inspirerende conferentie. 

Direct aansluitend zal visionair ondernemer en thought leader op het gebied van duurzaamheid en innovatie Arash Aazami het podium betreden. Arash zal ons met zijn innovatieve inzichten nieuwe ideeën geven en meenemen in internationale en nationale ontwikkelingen.
 

Over Cora van Nieuwenhuizen, voorzitter Energie-Nederland

Cora van Nieuwenhuizen is een voormalig Nederlands politica (VVD). Ze was raadslid in Oisterwijk, statenlid en gedeputeerde in Noord-Brabant, lid van de Tweede Kamer en ook als lid van het Europees Parlement. Van 2017 tot 2021 was zij minister van Verkeer en Waterstaat. Momenteel is zij voorzitter van de landelijke branchevereniging van energiebedrijven Energie-Nederland. Ze staat bekend om haar pragmatische aanpak en bereidheid om over partijgrenzen heen te werken om resultaten te bereiken.

 

Over Arash Aazami

Arash Aazami (1977) is ondernemer, futurist en innovator. Hij is oprichter van Unify.energy waarmee hij werkt aan de totstandkoming van het Internet of Energy. Een integraal, duurzaam energiesysteem dat digitale technologie, hernieuwbare energie en innovatieve businessmodellen combineert om schone energie voor elke gebruiker te bewerkstelligen. Arash brengt een unieke combinatie van kunst en technologie, wetenschap en ondernemerschap ten tonele. Hij richtte in 2010 een uniek energiebedrijf op dat meer verdiende naarmate het minder energie verkocht. In 2014 werd zijn businessmodel bekroond door MIT.  

Arash is daarnaast adviseur aan verschillende overheden en multinationals, en faculty member bij Singularity University, een in Silicon Valley gevestigd instituut dat tot de wereldwijde top behoort op het gebied van exponentiele technologieën.

Als spreker legt Arash de verbinding met zijn publiek, groot of klein. Met zijn voorbeelden en unieke denkbeelden inspireert hij tot een toekomst die wij samen maken, en waar wij trots op kunnen zijn. Inspireren tot actie, want uiteindelijk is het de actie die écht telt. Zijn motto: dream.develop.do

 

Recharge Earth, gehouden op 18 en 19 september 2024, wordt het epicentrum van energie en actie. Dit event staat volledig in het teken van het energietransitie, waarbij denken, doen en samenwerken centraal staan. De conferentie biedt een platform om kennis en ervaringen te delen met als ultiem doel: concrete oplossingen creëren die de koers bepalen naar een nieuwe energietoekomst. Hier worden niet alleen best practices gepresenteerd, maar wordt ook diepgaand ingegaan op de manieren waarop we gezamenlijk aan de slag kunnen gaan. Want de uitdagingen waar we voor staan, kunnen alleen gezamenlijk worden overwonnen.