Diederik Samsom nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Gasunie

Diederik Samsom

De minister van Financiën (aandelehouder N.V. Nederlandse Gasunie) heeft per 1 juli 2024 Diederik Samsom benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie. De overige leden van de Raad van Commissarissen zijn voornemens om Samsom na zijn toetreding tot voorzitter te kiezen. Samsom heeft uitgebreide politieke en bestuurlijke ervaring op het gebied van klimaat - en energiebeleid.

Diederik Samsom: "Energie-infrastructuur vormt het fundament onder een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem. Door haar infrastructuur op een slimme manier te gebruiken en in te zetten voor waterstof, groen gas, warmte en CO2, levert Gasunie een bijdrage aan de energiezekerheid en het behalen van de klimaatdoelen in Nederland en Duitsland. Ik ben daarom zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan in de Raad van Commissarissen van Gasunie."

Op donderdag 19 september opent Diederik Samsom dag 2 van Recharge Earth, waar hij zijn visie op de toepassing van waterstof zal geven. In zijn keynote legt hij de verbinding tussen de haven, de industrie, de stad en de overheid. Namens Recharge Earth feliciteren we hem met zijn nieuwe functie!

Bekijk het hele programma hier.