Diana Matroos

Diana Matroos

Diana Matroos

Journaliste en mediapersoonlijkheid

Diana ontvangt voor haar programma op de radio, maar ook voor tv en conferenties geregeld topgasten uit het buitenland en heeft zo Engelse diepte-interviews gedaan met grote denkers, zoals de voormalig Brits premier Gordon Brown, Cody Keenan (Hoofd speechwriting Obama, die ook meeschreef aan zijn boek), de creatieve geest van Walt Disney Duncan Wardle en de ambassadeurs van de VS en het VK.

Diana Matroos is een ervaren journalist. Direct na haar afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam (CMV) is ze aan de slag gegaan bij een regionale tv zender. Al snel maakte ze in 1999 de overstap naar de landelijke zender RTL, waar ze het vaste gezicht werd van het primetime RTL 4 nieuwsprogramma 4-in-het-land. Sinds 2004 was Diana als nieuwslezer de vaste presentator van het economische tv programma RTLZ Nieuws, in 2019 volgde Buitenhof. Sinds begin 2012 is zij een van de vaste presentatoren van BNR Nieuwsradio waar ze diverse programma’s deed zoals BNR Beeldbepalers en Zakendoen Met en sinds een paar jaar het dagelijkse programma BNR’s Big Five.

Naast dagvoorzitter en presentator/interviewer voor radio en televisie zet Diana zich ook graag in voor de maatschappij. Zo is ze onder andere bestuurslid bij SIRE, waar ze 3 campagnethema’s bedacht (kinderarmoede, polarisatie en de aanstaande campagne eind 2023) en deed ze in 2015 een diversiteitsstatement dat de landelijke pers haalde. Sindsdien zet ze zich, zowel voor als achter de schermen (bij bedrijven) in voor (culturele) diversiteit. Ze gelooft erin dat we met elkaar moeten optrekken in Nederland en niet elkaar de tent uit moeten vechten, zoals nu helaas wel gebeurt. Sinds kort geeft Diana hier ook lezingen over. Ook is ze bestuurslid van Stichting Buitenhuis, opgericht in 2019 om een nieuw thuis te realiseren voor (jong)volwassenen met een meervoudige beperking.

En wat valt er nog meer te zeggen?
Diana heeft een gezin met twee studerende kinderen, een partner die directeur is van een softwarebedrijf en tevens commissaris bij Theater Carré en bestuurslid van het Carré Fonds. Samen met haar partner woont ze in Amsterdam waar ze geboren en getogen is.

Meer is te vinden op www.dianamatroos.com
Alle sprekers