EIT InnoEnergy hoofdsponsor Innovation Award

EIT InnoEnergy hoofdsponsor Innovation Award

EIT InnoEnergy, een van Europa's topinvesteerders in energie en cleantech start-ups, wordt hoofdsponsor van de innovation award tijdens Recharge Earth. InnoEnergy is actief in het hart van de energietransitie en is de drijvende kracht voor duurzame energie innovatie. InnoEnergy beschikt over een zeer relevant en actief ecosysteem van meer dan 1200 partners, 35 aandeelhouders (o.a. ING, Koolen Industries, TU/e) en een team van meer dan 200 mensen met kantoren verspreid over Europa (o.a. Eindhoven) en in Boston, VS. Het ecosysteem bevat industriële spelers (o.a. Volkswagen, Schneider Electric, Siemens), investeerders (publiek en privaat, aandelen en schuld), academici, onderzoekscentra en overheidsinstanties.

"Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij als hoofdsponsor de Innovation Award ondersteunen tijdens Recharge Earth 2024. Als een van Europa’s grootste investeerders in energie en cleantech start-ups geloven we in de kracht van innovatie om de energietransitie te versnellen.

Door ons Europese ecosysteem te koppelen met het Nederlandse ecosysteem tijdens Recharge Earth kunnen we gezamenlijk nog meer impact maken. ”
- Roel van Diepen, Investment Manager , EIT InnoEnergy Benelux.

Het portfolio van InnoEnergy bestaat op dit moment uit meer dan 200 bedrijven, die op schema liggen om een omzet van €110 miljard te behalen en tegen 2030 jaarlijks 2,1G ton CO te besparen. Tot nu toe hebben deze bedrijven gezamenlijk €9,7 miljard aan investeringen aangetrokken. InnoEnergy focust zich op vroege fase innovatieve technologieën in cleantech en energie, meestal kapitaalintensief.

Naast investeerder in vroege fase start-ups is InnoEnergy de drijvende kracht achter drie strategische Europese waardeketen initiatieven waaronder de European Battery Alliance (EBA), het European Green Hydrogen Acceleration Center (EGHAC) en de European Solar Photovoltaic Industry Alliance (ESIA).

 

Recharge Earth Innovation Expo & Award
De Innovation Expo en de Innovation Award, vorig jaar met succes geïntroduceerd, krijgen opnieuw een prominente rol tijdens de komende editie. Op de Innovation Expo presenteren 30 zorgvuldig geselecteerde start-ups en scale-ups zich, waarbij zij de nieuwste producten en diensten tonen die bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Lees hier verder.